Отборът на Септември София стартира годината с убедителна победа в първата си контролна среща. Възпитаниците на Николай Митов се изправиха срещу съименниците си от Симитли, като въпреки умората в първите дни на подготвителният лагер в Сандански, не оставиха никакви шансове на своя противник и с резултат 4:0 се поздравиха с победа в двубоят.

Старши треньорът заложи на почти два различни състава през двете полувремена, като през първата част стартираха Валентин Галев, Богомил Дяков, Васил Добрев, Петър Генчев, Иван Стоянов, Стилян Николов, Иван Тилев, Антони Иванов, Иво Димитров, Станислав Маламов и Мирослав Будинов. През целият двубой "септемврийци" диктуваха случващото се на терена, като с по едно попадение се отчетоха Мирослав Будинов, който откри резултата след като остана лице в лице с вратаря на домакините и Станислав Маламов, който получи пас в наказателното поле и с прецизен удар покачи на 2:0.

През втората част в игра се появиха вратарите Стилиян Георгиев и Янко Георгиев, Мики Орачев, Фабиано Алвеш, Елтон Дос Рейс, Слави Косов, Борис Галчев, Янко Сандански, Йордан Тодоров, Мартин Тошев, Димитър Костадинов и Крис Гади. Ситуацията на терена не се промени, като "септемврийци" пропуснаха нови положения за гол. Третото попадение стана дело на Мартин Тошев, а крайното 4:0 оформи Крис Гади.

Николай Митов остави извън игра Ишмаел Байду и Яя Меледже, които наваксват пропуснатите бегови упражнения, а почивка бе дадена на Асен Чандъров и Георги Стоичков, които имат леки болки в областта на коляното.