Отборът на Септември приема новака в елита Ботев Враца, който от началото на сезона е единственият тим, който няма спечелена точка.

Състезателите на треньора Сашо Ангелов записаха три поражения, а Септември е с 4 точки от една победа, един хикс и една загуба.

Мачът между Септември и Ботев е от 20.30 часа и можете да го следите минута по минута в GONG.BG.

Можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMAXTRA.

Септември влиза в двубоя с отлично настроение, след като в предишния кръг записа звучна победа с 5:1 над Черно море във Варна. Врачани пък инкасираха поражение от Левски в Монтана.

С хеттрика си срещу Черно море в миналия кръг французинът Крис Гади стана първият чужденец в историята на Септември, постигнал двуцифрен брой голове в елита – 10 (7 от тях през миналия сезон). Повече от него за септемврийци имат само двама българи –Милев (22) и Мартин Тошев (11).

Срещу моряците в предишния двубой Валентин Галев стана първият вратар с голов пас през настоящия сезон – за първото попадение в елита на Здравко Димитров.

В миналия кръг Борис Галчев (Септември) стана първият футболист в първенството с два голови паса в един мач. За целия минал сезон Боби имаше 3 асистенции.

Септември е един от трите сегашни участника в Първа лига, срещу които врачани все още нямат мачове в елита, останалите са Верея и Витоша.

Със Сашо Ангелов начело новаците са единственият тим, който още няма точки в първенството, със същия наставник през есента на 2011 г. врачани стартираха с 1 победа, последвана от 4 поредни загуби, довели до смяната на треньора с Атанас Джамбазки.

Николай Кръстев (Ботев Вр) не е успял да запази вратата си суха в последните си 7 двубоя в Първа лига (5 от тях с екипа на Левски). В 19 мача в елита 5 пъти не е допускал гол.