Септември посреща Дунав в мача от 19-ия кръг на Първа лига. Двубоят е по-късно днес от 12:30 часа и ще може да бъде следен с GONG.BG, телевизия NOVA SPORT и Дарик радио.

В предходния кръг и двата състава направиха ремита. Момчетата на Мариян Христов завършиха 2:2 с Левски, докато русенци взеха точка след 1:1 със Славия. В момента софиянци заемат 13-ото място в класирането с 11 точки.  "Драконите" са позиция напред с 15. 

В щаба на домакините Мариян Христов няма да може да разчита на наказания Фабиано Алвеш, който получи два жълти картона в мача със „сините, както и на контузените Димитър Костадинов и Валентин Галев. Добрата новина е завръщането след наказание на Асен Чандъров.

При „драконите“, които имат едва 1 спечелена точка от 27 възможни в гостуванията си до момента, Людмил Киров няма да може да ползва услугите на Петър Патев, който е наказан.

Главен съдия на мача ще бъде Радослав Гидженов.


Ето и някои любопитни статистически факти преди двубоя на Националния стадион:

• С 2:2 в миналия кръг срещу Левски Септември взе първа точка срещу някой от отборите от Топ 3, откакто се завърна в елита в началото на миналия сезон. Това се случи при 10-ия опит, след като досега имаше 9 поредни загуби срещу сини, червени и Лудогорец.
 
• Борис Галчев ще стане първият футболист в историята на Септември  с 50 мача в Първа лига.
 
• 1:1 със Славия бе първото реми на тима под ръководството на Людмил Киров и четвърти шампионатен мач от началото на сезона, в който за Дунав играят само български футболисти.