Септември София повали Локомотив Пловдив във втория мач от петъчната програма на 29-ия кръг в Първа лига. Момчетата на Христо Арангелов надделяха над своя съперник с минималното 1:0 в трета среща и за двата отбора от Група А на Втората осмица.

Единственото попадение в двубоя реализира халфът на домакините Суад Сахити в 33-ата минута. Голът бе много красив, след като бе реализиран от над 30 метра с туповен шут.

Септември Сф - Локомотив Пд

източник: LAP.bg

След тази победа столичани остават трети в групата с актив от 26 точки, на една пред 4-ия Дунав Русе (25 т.). Локомотив Пловдив е лидер с 37 пункта, на 2 точки пред втория Славия (35 т.).

Септември и Локомотив са съперници и в полуфиналите в турнира за Купата на България, като в рамките на по-малко от 3 седмици ще изиграят цели 4 мача помежду си – 2 в групата си от втората осмица и 2 на полуфиналите за Купата на България.

................................................................ 

Септември Сф - Локомотив Пд 1:0

1:0 Суад Сахити 33'

................................................................

Септември Сф - Локомотив Пд

източник: LAP.bg

Срещата на Националния стадион "Васил Левски" започна мудно и лежерно и за двата тима. В 15-ата минута Елитон шутира от удобна позиция от пряк свободен удар. Топката обаче не прескочи стената, а се заби в корема на Фабиано Алвеш. 

Първият наистина голям шанс за някои от двата тима дойде в 24-ата минута. Подаване отляво на Томашевич намери Буна на далечна греда. Той стреля с глава, но не успя да насочи добре, а върна към срещуположната греда. Там никой от Септември не изчисти, а Никола Марич се озова на празна врата. Позицията му обаче бе лоша и ударът му изпрати от два метра топката в гредата. След това тя излетя напред.

Септември Сф - Локомотив Пд

източник: LAP.bg

В 3-ата минута Септември вкара единствения гол в срещата дело на халфа Суад Сахити. Удивителен шут от над 30 метра препарира Илко Пиргов. Косоварят получи топка от Борис Галчев в средата на терена и напред. Никой в "черно-бяло" не му противодейства и с мощен полувисок шут насочи кълбото в долния десен ъгъл на вратата на съперника.

В 49-ата минута добра акция на Септември Сф отляво извади към Асен Чандъров. Той опита да обърне ъгъла с удар с десния крак, но шутът бе крайно неточен и излетя в аут. В 53-ата минута Карагарен стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб зад Янко Георгиев.

Септември Сф - Локомотив Пд

източник: LAP.bg

В 74-ата минута подаване от корнер затрудни Илко Пиргов, който не успя да се намеси по най-добрия начин. Там кълбото се отби във футболист на домакините, след което отиде в краката на Здравко Димитров. Той от няколко метра не очакваше топката, но все пак опита удар. Шутът обаче бе отразен от падналия на земята Йосип Томашевич.

Срещата бе затворена с шут на младия Филип Колев от Локомотив Пловдив в 90-ата минута. Ударът от границата на наказателното поле обаче не затрудни Георгиев, който улови без проблеми и запази крайното 1:0 в полза на домакините.

Септември Сф - Локомотив Пд

източник: LAP.bg

Състави на двата отбора:

Септември Сф: Янко Георгиев, Александър Дюлгеров, Александру Бенга, Матео Стаматов (Дарко Глишич 63'), Стилиян Николов, Фабиано Алвеш, Борис Галчев, Асен Чандъров, Суад Сахити (Владимир Николов 70'), Кристофър Мандианго, Здравко Димитров

Резерви: Валентин Галев, Георги Стоичков, Георги Русев, Дарко Глишик, Илия Димитров, Владимир Николов, Иван Арсов

Главен Треньор: Мариан Христов

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Асен Георгиев, Димитър Везалов, Лукас Масоеро, Уирис Густаво, Елитон Джуниор, Никола Марич, Димитър Илиев (Янко Ангелов 57'), Бирсент Карагарен (Филип Колев 77'), Абделхаким Буна (Момчил Цветанов 57')

Резерви: Стамен Бояджиев, Анте Аралица, Игор Банович, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Янко Ангелов, Филип Колев

Главен Треньор: Бруно Акрапович

Главен съдия: Никола Попов