Дни ни делят от пълнокръвното завръщане на българския футбол по терените у нас, а нашата ретроспекция на изминалия сезон 2017/2018 продължава. Така стигнахме до зимната пауза в шампионата, която преди всичко беше време за трансфери.

Шампионът Лудогорец не беше много активен на пазара. Разградчани привлякоха само двама нови футболисти - нападателя Якуб Швиерчок и Цветомир Панов от Ботев Пловдив, който трябваше да засили конкуренцията по десния фланг на отбраната.

Вторият във временното класиране ЦСКА имаше нужда от свежа кръв, за да направи опит да свали разградачани от върха. Крилото Едвин Джеси акостира на "Армията" с цел да увеличи опциите в атака пред наставника Стамен Белчев. Същото важеше за Хеан Бланко и Роланд Алберг, които дойдоха със сериозни визитки. Най-сериозното име в селекцията обаче бе това на левия краен защитник Жеферсон, който трябваше да замести продадения във ФК Далас Антон Недялков.

Делио Роси от своя страна все ще търсеше правилния облик за Левски. Голямото изоставане в точките "сините" опитаха да наваксат с цели 7 нови имена. Първо пристигна добре познатият на "Герена" Аймен Белаид, а после дойдоха и гръмките трансфери в атака: Паулиньо, Станислав Костов и сина на бразилската легенда Ривалдо - Ривалдиньо. От португалеца Филипе Нашименто пък се очакваше да вдигне класата в центъра на терена. Неговият сънародник Афонсо Фигейредо дойде под наем от Рен уж за да измести Иван Горанов отляво по атаката. Броени дни преди подновявнето на срещите от първенството Левски привлеге и сенегалският опорен халф Хали Тиам.

А как се развиха ситуациите при останалите? Вижте повече в прикаченото видео.