Славия победи без проблеми Септември с 3:1 в двубой от 12-ия кръг на Първа професионална лига. Осъществявайки четвъртия си успех този сезон в Първа лига, „белите” натрупаха 16 точки и излязоха на седмо място във временното класиране преди другите мачове от кръга.

Тимът на Септември пък допусна десета загуба от началото на сезона в родния елит и остава с 4 точки на предпоследната позиция в подреждането.

Домакините прекършиха съперника си с два бързи гола във втората и четвъртата минута. Първо, Александру Бенга си отбеляза автогол, а две минути по-късно Илиан Мицански нанесе втори удар срещу Септември. Третият гол падна през второто полувреме, като в 62-ата минута се разписа Георги Йомов. Голът за гостите от Септември бе дело на Ишмаел Байду в 92-ата минута на срещата.

Началото на мача бе повече от отлично за домакините. Още до 4-ата минута Славия поведе на Септември с два гола аванс. Във 2-ата минута Георги Йомов центрира отдясно в атака за Славия, Александру Бенга опита да изчисти топката, но я вкара в своята врата за 1:0 в полза на домакините от Славия. Само две по-късно Илиан Мицански реализира втори гол за Славия. Отново след центриране отдясно след добра комбинация между Йомов и Тейнур Марем, Мицански намери топката и я прати във вратата на Септември София за 2:0.

Нов шанс за домакините се откри в 14-ата минута. Стефан Ашковски бе изведен отлично в предни позиции, но не успя да се възползва и да прати топката в мрежата на Септември.

Янис Карабельов опита от дистанция да изненада Янко Георгиев в 16-ата минута, но не сполучи, а в 22-ата атака за Септември приключи с удар на Крис Гади встрани от вратата, пазена от Георги Петков.

След корнер за Септември в 29-ата минута, Борис Галчев центрира, Будинов засече с глава, но не успя да насочи добре топката.

Славия имаше нова изгодна възможност в 32-ата минута. Милчо Ангелов отправи силен удар фронтално срещу вратата, но стреля над гредата от близко разстояние. В 36-ата минута след центриране към далечната греда, последва разбъркване и удар на Владислав Узунов, който обаче бе неточен.

Ишмаел Байду стреля към вратата на Славия в 42-ата минута, но ударът бе твърде слаб, за да затрудни вратаря Георги Петков. Септември имаше шанс да намали пасива си в 44-ата минута. След центриране на Борис Галчев, Александро Бенга засече и стреля, но Героги Петков спаси вратата си и резултатът остана 2:0 в полза на Славия.

Минута по-късно пък Галчев прати топката в наказателното поле на Славия, Будинов опита да отправи удар с глава, но не успя да насочи добре топката.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Скоро сред почивката Септември организира обещаваща атака. В 56-ата минута Крис Гади обаче не успя да засече добре топката и да отправи удар в наказателното поле. Впоследствие гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Янис Карабельов при изчистването на топката, но реферът Неделчо Гаджалов не отсъди нарушение.

Славия бе близо до нов гол в 57-ата минута, когато Янко Георгиев успя да спре Милчо Ангелов, който излезе срещу него в предни позиции.

В 62-ата минута обаче Славия все пак увеличи преднината си. Георги Йомов получи от Илиан Мицански и реализира с хубав завършващ удар за 3:0 за домакините.

Четири минути по-късно последва удар с глава на Мирослав Будинов към вратата на Славия, с който вратарят Георги Петков се справи.

В 86-ата минута атака за Славия приключи с удар на влезлия като резерва Кристиян Пешов. Крайният резултат – 3:1 бе оформен с попадение на Ишмаел Байду във втората минута на добавеното време, след като футболистът на Септември бе изпуснат от защитата на домакините.

Стартовите състави

Славия: Георги Петков, Андреа Христов, Тейнур Марем, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Милен Гамаков, Стефан Ашковски, Георги Йомов, Владислав Узунов, Милчо Ангелов, Илиан Мицански

Септември: Янко Георгиев, Александър Георгиев, Васил Добрев, Меледже Омнебес, Георги Стоичков, Александру Бенга, Борис Галчев, Крис Гади, Ишмаел Байду, Асен Чандъров, Мирослав Будинов