Септември посреща Славия в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Васил Левски“ е от 20 часа и може да го проследите минута по минута в Gong.bg, както и да го гледате по PLAY DIEMA XTRA и DIEMA SPORT.

Този мач ще е по-специален за една от звездите на "септемврийци" Асен Чандъров, който е пред своя 50-и мач в Първа лига. Дебютът му в елита обаче бе не за Септември, а за Ботев Пд в дербито под тепетата с Локомотив – 1:1 на 30 юли 2016 г. в Бургас.

Той и отборът му ще променят една неприятна традиция. Септември не спечели нито един от досегашните си 9 двубоя с останалите столични отбори през настоящия сезон, в които записа 6 загуби и 3 равенства и сега най-накрая се надява на успех.

Един играч, който може би няма да видим днес е Валентин Галев, който беше титуляр на вратата на "септемврийци" през сезона при предишния наставник Николай Митов, но при Христо Арангелов изигра една 17 минути в 19 шампионатни мача под негово ръководство.

Колкото до Славия, през 2019 г. "белите" са изиграли едва един мач без допуснат гол във вратата си – точно срещу Септември при 0:0 на 31 март. В миналия кръг срещу Дунав, Славия инкасира 5 попадения за първи път от 16 май 2016 г. насам, когато падна с 0:5 от Лудогорец. Тогава на вратата бе Георги Петков, а сега - Антонис Стериякис.

С 5 гола в 9 мача Радослав Кирилов е топреализаторът на "белите" през пролетния дял от първенството и на него се крепят надеждите на тима за попадения. В предишните си 51 срещи в Първа лига с екипите на Берое и Пирин Бл той отбеляза едва 3 попадения. 

БАЛАНС между двата отбора:

В Първа лига: 11 мача, 3 равенства, 8 победи за Славия, голова разлика 23-6 за Славия.