Септември посреща Берое на стадион „Васил Левски“ в последния мач от шестия кръг на Първа лига.

Двубоят е от 20:30 часа и може да го гледате по GONG PLAY и DIEMA SPORT, както и да проследите за него Gong.bg

Септември все още няма победа в домакинските си мачове. И двата отбора имат само по един успех от началото на сезона и са задължени да преследват победата в последния двубой от шестия кръг на първенството. 

Септември е единственият тим в лигата, който все още не е завършвал наравно през настоящия сезон. Последното реми в шампионатен двубой е от 30 април т.г. - 1:1 с Царско село, докато се подвизаваше във Втора лига.

Септември продължава да е единственият отбор, който не е вкарал гол при своите домакинства през този сезон – вече 270 игрови минути.

Септември завърши всяко едно от трите си досегашни домакинства в намален състав заради червени картони, получени между 60-ата и 64-ата минута на срещите с Дунав, Салвия и ЦСКА съответно от Траян Траянов, Александър Бранеков и Ишмаел Байду.

Антон Карачанаков (Берое) е пред своя стотен мач в елита. Дебютът му бе за Пирин Бл на 26 февруари 2011 г. при домакинската загуба с 0:1 на орлетата от Черно море. И в трите си досегашни срещи през сезона се появи в игра като смяна.

Вратарят на Берое Душан Перниш допусна точно по един гол в мрежата си в последните 4 мача на старозагорци.

Педро Еуженио вкара вече 3 гола в 5 двубоя от началото на сезона, с което изравни головия си рекорд от 2012/13 (в 21 срещи с екипа на Берое) и от 2016/17 г. (в 30 мача с Верея).

В историята на най-високото ниво на българския футбол Берое се срещал със Септември само два пъти. Това се е случило през сезон 1960/61 г., когато „зелените“ печелят в Стара Загора с 4:2 и побеждават с 3:2 в София.