В мач от 30-ия кръг на първенството във Втора лига Септември София победи с 2:1 Лудогорец II и преследва третото място, което да го прати на бараж за елита. 

Домакините от Септември откриха резултата в 27-ата минута от дузпа, която беше реализирана от Илиевски. Преднината на домакините трая само 7 минути, след като разградчани изравниха резултата. Точен беше Тихомир Димитров.

През втората част столичани стигнаха до втори гол в 85-ата минута дело на Илиевски, който се оказа и победен. Футболистите на Септември изпуснаха и други ситуации като Пешов и Кабов не съумяха да реализират.

При 1:1 Лудогорец II пропусна чудесна възможност, след като Бранимир Костадинов излезе на голова позиция, но пропусна сам срещу вратаря. 

"Доволен съм от духа и себераздаването. За жалост за пореден път заради индивидуални грешки в отбрана. Много се надявам от мач на мач те да стават все по-малко", коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Тодор Живондов.

След този успех Септември заема 4-ото място в класирането с актив от 47 точки, колкото има и Спортист Своге. Лудогорец II е пети с 44.

Септември София - Лудогорец II 2:1
голмайстори: 1:0 Илиевски (27-дузпа), 1:1 Тихомир Димитров (34), 2:1 Илиевски (85)

съставите на двата отбора:

Септември София: Банков, Сърмов, Тодоров, Георгиев, Арсов, Пешов, Илиевски, Ачков, Александров, Гаврилов, Казаков

Лудогорец II: Русанов, Будинов, Найденов, Минков, Стефанов, Петров, Димитров, Райчев, Кельовлуев, Костадинов, Моци

съдия: Ивайло Стоянов