Старши треньорът на Септември София - Красимир Балъков, даде обширна пресконференция преди началото на новия сезон във Втора лига. Специалистът остана на мнение, че вторият ни ешелон ще бъде доста интересен през идната кампания, тъй като ще има няколко тима, които ще се борят за влизане в елита и заяви, че е останал в клуба, за да помогне на младите момчета да се развият.

Според неговите думи целта е една – влизане обратно в елита. Столичани започват сезона с домакинство на Литекс в събота, 15 юли, от 18:30 часа. На днешното събитие присъства още капитанът на тима Айкут Рамадан.

„За мен е някакво ново начало, за първи път във Втора дивизия, опитвам се да вляза колкото се може по-бързо в час. Ние се опитваме с момчетата, които имам на разположение, да направим един здрав отбор, който, разбира се, да играе за влизане в efbet Лига. Селекцията е отворена – знаете, че Септември е отбор с изключително много млади български футболисти. Това ще бъде така и през следващия сезон. Ще им се дава възможности и след някоя и друга година да са твърди в отбора като позиции, да растат и да търсят пътя към националните гарнитури. Направихме много добра подготовка в Банско две седмици, доволен съм от влагането на футболистите. Имаме нужда от няколко играчи, които да повишат конкуренцията в отбора. Имаме 7-8 футболисти, които във времето ще опознаете – ще ги интегрираме в мъжкия футбол. Целта е една – влизане в Първа лига“, започна Балъков.

Рамадан добави, че отборът е разполагал с повече време да попие от идеите на наставника.

Startphoto.bg
18 снимки

„Всяка една подготовка е трудна, мисля, че нашата беше ползотворна. Имахме повече време да попием идеите на старши треньора. Имаме една добра сплав от нови и опитни футболисти, надявам се да спечелим промоция за Първа лига. Атмосферата в съблекалнята е добра“.

Балъков заяви, че в действителност е полезно известни бивши играчи, доказали се в чужбина, да водят отбори и във Втора лига.

„Човек, който обича футбола, няма значение дали работа в А или Б група. А група е дразнител за всички треньори, които искат успехи. Във Втора дивизия също има интересни моменти, има дразнители – в Септември интегрирането на млади футболисти, да израснат покрай мен, да им покажа това, което съм научил. Това са неща, които мога да дам аз на футболистите. Но, темата за Първа и Втора дивизия е много интересна – във Втора е основата. Всички отбори в чужбина имат втори състави – винаги ще е от полза, когато хора с опит и са били на международната сцена, работят в по-ниските лиги, защото по този начин ще се помага и на efbet Лига“, каза още той и продължи относно конкуренцията във Втора лига:

„Това е позитивно – има 4-5 отбора, които искат да влязат на всяка цена във висшия ешелон. Миналата година видяхме една изключително оспорвана  efbet Лига до самия край, дай Боже да се случи и във Втора. Ние трябва да работим с тези футболисти, защото ако не се работи, няма как да изградят тези футболни навици. Има риск, но трябва да намерим правилния баланс – Септември е известен с това, че залага много на млади футболисти. Това е позитивно и хубаво, има потенциал за изграждане – идеята беше много хубава, затова и останах в Септември. Да се опитаме да им помогнем на тези футболисти“.

Треньорът на Септември изрази надежда, че въпреки липсата на ВАР във второто ниво на родния футбол, съдиите ще свирят честно и справедливо.

LAP.bg
15 снимки

„Да се надяваме, че ще се промени много скоро. Аз не обичам да гледам назад, но това си е живата истина – за този прословут феърплей, той е криворазбран тук. Във Втора дивизия ще бъде още по-тежко поради простата причина, че няма ВАР. Стискаме палци съдиите да свирят честно и справедливо. Всеки мач ще бъде анализиран от до. Ако има неправда, няма да си затварям очите и устата. Надявам се всичко да бъде коректно“.

Балъков коментира и от какви играчи има нужда и на кои постове.

„Имаме най-много нужда от нов ляв външен защитник. Там нямаме човек, който да ни гарантира по-голямо спокойствие. Както и при външните нападатели. Евентуално още един вариант като централен нападател, но той е по-дълбока история. Ние имаме много млади и талантливи футболисти, но за да не им направим лошо – понякога, да ги пуснеш в битката от самото начало, може да развалиш самия материал. От лявата страна имаме хора, но искаме още конкуренция на този пост. Всеки един български футболист, който е от нивото на Здравко Димитров, е добре дошъл в Септември. Боби, Захари, Кобрата – те са част от отбора. Има и други млади, които могат да направят във всеки един момент една изненада и да внесат позитивизъм. Разчитаме на всички млади футболисти – има такива по-напред в развитието си, но времето ще покаже кой ще се интегрира по-бързо“.

„Във Втора лига ще трябва качество и характер. Докато е отворен трансферният период, а той мисля, че е до началото на септември, входящи и изходящи трансфери в клуба са възможни. Домакинските мачове ще се играят на Драгалевци, теренът е хубав. Първата ни задача е да влезем, което ще бъде трудно – виждаме инвестициите, които правят Добруджа, Спартак Варна, Спортист Своге, Монтана – играхме контрола с Беласица Петрич, отборът е много корав. Силите са почти изравнени, ако малко отпуснеш юздите, си готов“, предупреди своя тим той за борбата във Втора лига през новия сезон.