Старши треньорът на Септември – Красимир Балъков, говори за победата с 2:1 над Спартак Плевен. Легендата на българския футбол не остана докрай доволен от отношението на играчите си, разказвайки любопитна случка от седмицата за подготовка с плевенчани.

„Притежанието на топката, противникът пакетира отзад много добре. Даже ми е чудно как нямат нито 1 точка. Имат и опитни играчи, правеха опасности. Цяла седмица говорих. То беше и къса седмица. Футболът е интересно нещо. Аз съм го минал и като футболист, и като треньор. Казах им, че със Спартак Плевен ще е най-трудният мач. Те се усмихваха, сега и аз ще се усмихвам, но поне взехме трите точки“.

„Не е подценяване, а е нормално за Балканите отношение. Играеш с Литекс – биеш и играеш добре, с Лудогорец – биеш, добре играеш. Трябва да е така. Всеки мач на 100%, ако искаме да влезем, а не да пада тонусът“.

„Вкарахме по-свежи хора, които помогнаха. В стандартните ситуации също бяхме добре. Ъглов, фал – стандартни ситуации и за щастие, успяхме да отбележим“.

„Доволен съм от Ивайло Михайлов и Здравко Димитров. Здравко е много, много, много назад. Имаме много да работим. Ивайло също закъсня, на трета седмица е. Днес бяга, бори се, за жалост не вкара, но това е футболът“.

„Далече сме много от това, което искам да виждам. Една подготовка от три седмици е къса. Не е това лицето на Септември, което искам да видя. Момчетата се стараят. Трябва индивидуална работа. Момчетата имат фази, по-младите особено. Мач с мач ще стабилизират игрите си“.

„Аз не искам да губя, да си го мислят. Извоюваха си почивка. Ако искаме да влезем в efbet Лига, трябва да сме на 100 процента. Трябва да са ментално подготвени.