Валери Божинов започна тренировки със Септември София. Бившият национал ще подпише краткосрочен договор със столичани, а пред Gong.bg разказа подробности за това как се озова в тима от Драгалевци. 

"Искам да благодаря на цялото ръководство на Септември София за поканата. Още преди края на първенството разговаряхме за този вариант. За мен е по-важно да направя подготовка, да тренирам. Тук има млади момчета, смятам, че ще дам всичко от себе си да вдигнем качеството, да почнат да мислят малко повече върху това да станат футболисти", призна Божинов. 

"Можех да отида и при баща ми в Янтра Габрово, но все пак София, децата са ми тук. За мен бе важно да прекарвам време с тях. Искам да благодаря на екипа, на всички за поканата. Да видим докъде ще ми стигнат силите, имам мотивация и желание, оттук нататък ще преценяваме стъпка по стъпка. Виждате, че концепцията на Матич е доста различна от останалите треньори. Отдавна не съм почвал тренировка веднага с топка, преси, игри." 

"Аз уважавам и ценя много сърбите. Те са ми помогнали много. Бях част от Партизан, живях в Сърбия. Чувствам се добре, със сърбите имаме добри отношения. С треньора имаме едно виждане, една философия, говорим един и същ език. Тези неща ми допадат, има химия между нас. Това е много важно в днешно време", допълни Божинов. 

Какво още сподели Божинов на старта на подготовката вижте в прикаченото видео.