Вицешампионът ЦСКА надигра с минималното 1:0 лидерът във Втора лига Септември София в последната контрола и за двата отбора от зимната подготовка. Единственото попадение на базата на "червените" в Панчарево реализира Християн Петров в 57-ата минута.

Снимки: Startphoto.bg
88 снимки

ЦСКА можеше да се поздрави и с още по-убедителна победа, но вратарят на Септември Димитър Шейтанов се отличи с няколко отлични спасявания. В атака от първата минута пък се завърна любимецът на феновете на „червените“ - Фернандо Каранга, който се завърна на “Армията” през тази зима, но така и не успя да запише минути в мачовете на турска не успя да играе в контролите в Турция, но днес записа един час на терена. Станислав Шопов пък пропусна срещата поради висока температура.

Това бе и генералната репетиция на ЦСКА преди подновяването на efbet Лига. "Червевите" приемат Ботев Враца в първия си официален двубой за 2024-а година в среща от 21-я кръг на шампионата. Двубоят е в неделя, 18 февруари, от 17:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, където „червените“ ще домакинстват заради реконструкцията на „Българска армия“. За Септември пък предстои домакинство на дубъла на ЦСКА 1948 в първия си двубой през пролетта във втория ни ешелон.

Снимки: LAP.bg
44 снимки


Срещата стартира спокойно, а първият точен удар дойде в четвъртата минута и бе на сметката на Виктор Очай, който стреля от дистанция, но топката попадна право в ръцете на Димитър Евтимов.

Минута по-късно Тобиас Хайнц центрира от ъглов удар в наказателното поле на първа греда, където Фернандо Каранга засече с глава, но над вратата на Димитър Шейтанов.

В деветата минута Матиас Фаетон направи отличен индивидуален пробив отляво, навлезе в наказателното поле и шутира, но кълбото рикошира в играч на Септември. В следващите минути „червените“ организираха няколко атаки, но до сериозна опасност пред вратата на Димитър Шейтанов не се стигна.

В 22-ата минута Хайнц центрира от свободен удар отляво на наказателното поле, където Амос Юга отклони и се получи разбъркване. Впоследствие Каранга изби топката от ръцете на Шейтанов и прати кълбото в мрежата, но попадението беше правилно отменено заради нарушение срещу вратаря на Септември.

Четири минути по-късно нов гол на ЦСКА не беше зачетен. Тогава Иван Турицов беше изведен по дясното крило и последва центриране към Каранга, който стреля, но Шейтанов спаси. Последва добавка на Фаетон, който довкара топката във вратата му, но при ситуацията беше отсъдена засада при подаването на Турицов към Каранга.

В 28-ата минута Хайнц центрира от нов корнер в наказателното поле, където Амос Юга стреля с глава, но покрай лявата греда на Септември в аут.

„Червените“ бяха близо до откриването на резултата след половин час игра. Джонатан Линдсет направи хубав индивидуален пробив през центъра, влезе в наказателното поле и предостави топката на Улаус Скаршем, който бе оставен непокрит и шутира силно от чудесна позиция, но Шейтанов показа добра реакция и изби.

Шест минути по-късно ЦСКА създаде още едно отлично положение. Линдсет получи на левия фланг и продължи към Фаетон в наказателното поле. Нападателят пък намери връхлитащия в пеналтерията Хайнц, който се освободи от защитник на Септември и стреля много силно, но Шейтанов отново се отчете с брилянтна намеса.

Атаките на „червените“ не спираха и в 39-ата минута Християн Петров опита да изведе Линдсет с дълго подаване в наказателното поле, където Шейтанов не бе убедителен и норвежкият халф го изпревари за топката. Тя обаче попадна в Каранга, който шутира към вратата, но Иван Арсов успя да изчисти тоно пред голлинията.

На старта на втората част Септември организира хубава атака, при която топката стигна до Виктори Очай на границата на пеналтерият, който нанесе опасен удар, но Димитър Евтимов внимаваше и изби в корнер.

ЦСКА съумя най-сетне да пробие вратата на Шейтанов в 57-ата минута, когато Хайнц центрира от корнер, а капитанът Юрген Матай отклони с глава към втора греда, където Християн Петров бе изпуснат и засече кълбото във вратата на Шейтанов за 1:0.

В 72-ата минута влезлият като резерва Марин Орлинов се отчете със страхотно двойно спасяване. Тогава Симеон Александър влезе отляво в наказателното поле и отправи хубав удар, но стражът на „червените“ отрази- След това топката попадна в Ивайло Михайлов, но отново Орлинов показа чудесен рефлекс.

Девет минути преди края на редовното време ЦСКА направи сериозен пропуск. Данило Асприля проби самостоятелно по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Марселино Кареасо продължи към Майкъл Естрада, който от вратарското поле не успя да прати кълбото в опразнената врата, след като защитник на Септември блокира изстрела му.

До края на срещата "червените" удържаха преднината си и се поздравиха с победа в последната си проверка преди подновяването на първенството.


FT  | ЦСКА – СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 1:0

1:0 Християн Петров 57'

Контролна среща, Зимен подготвителен лагер 2024

Главен съдия: Ивайло Ненков

Стадион: Клубна база на ЦСКА – „Панчарево“


Стартови състави на двата отбора:

ЦСКА (4-4-2): 25. Димитър Евтимов - 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матай (к), 6. Християн Петров ⚽, 15. Тибо Вион - 21. Амос Юга, 7. Улаус Скаршем, 14. Тобиас Хайнц, 10. Джонатан Линдсет - 11. Матиас Фаетон, 9. Фернандо Каранга

Резерви: Густаво Бусато (вр), 12. Марин Орлинов (вр), 22. Енес Махмутович, 4. Мено Кох, 13. Браян Кордоба, 3. Сейни Санянг, 17. Емануел Шакич, 26. Марселино Кареасо, 20. Мартин Стойчев, 30. Данило Асприля, 29. Майкъл Естрада

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (4-2-3-1): 21. Димитър Шейтанов - 17. Мартин Стоянов, 5. Асен Георгиев (Кк, 4. Иван Арсов, 8. Захари Атанасов - 6. Виктори Очай, 13. Йордан Йорданов - 16. Симеон Александров, 10. Айкут Рамадан, 24. Борислав Маринов - 7. Мартин Тошев

Резерви: 22. Страхиня Керкез, 3. Преслав Георгиев, 11. Иво Михайлов, 23. Йоан Гарвилов, 20. Николай Дросев, 25. Стефан Ристич, 18. Кубрат Йонашчъ

Старши треньор: Иван Гешев