Вицешампионът ЦСКА излиза за последната си контрола по време на зимната си подготовка срещу лидера във Втора лига Септември София. Срещата на базата на „червените“ в Панчарево стартира в 12:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от проверката.

ЦСКА се завърна на родна земя след лагера си в турските курорти Алания и Анталия, където изигра четири контролни срещи. Тимът на Нестор Ел Маестро загуби от полския Корона Киелце с 0:2 и иранския Трактор с 0:1, след което постигна две поредни победи над словашкия Тренчин с 2:0 и чешкия Бохемианс Прага с 2:1. „Червените“ стартираха подготовката си в Панчарево още в началото на януари, побеждавайки Литекс с 5:3.

До този момент тимът от „Българска армия“ се подсили с трима нови играчи – норвежкият полузащитник Олаус Скаршем, защитникът Мартин Стойчев, който дойде именно от Септември, и може би изненадващо донякъде си върна бразилският нападател Фернандо Каранга. В същото време от клуба си тръгнаха Жираир Шагоян, чийто наем беше преустановен, Браян Морено беше освободен, а голмайсторът Дюкенс Назон продаден на елитния Кайзериспор. Под наем пък бяха дадени Асен Дончев на Пирин Благоевград, Симеон Александров на Септември, Бисмарк Чарлс на Железничар и Марк-Емилио Папазов на Хебър Пазарджик.

Сега феновете на „червените“ се надяват да зърнат, макар и за малко, Фернандо Каранга. Очакванията са той да остане резерва, защото пропусна голяма част от подготовката, а в момента се готви по интензивна програма, за да може да влезе максимално бързо в оптимална физическа форма. Все пак, се бразилецът сигурно ще запише 5-10 минути срещу Септември днес, като този мач се явява и генерална репетиция на „червените“ преди подновяването на родния шампионат.

ЦСКА Бохемианс

източник: start-photo.bg

32-годишният Каранга записа последния си мач за ЦСКА преди 2045 дни, когато на 7 юли 2018-а година игра в контрола срещу Царско село, завършила 1:1. Любопитно е, че тогава тимът отново бе воден от Ел Маестро, но няколко дни по-късно нападателят бе продаден на китайския Хенан.

ЦСКА приема Ботев Враца в първия си официален двубой за 2024-а година в среща от 21-я кръг на efbet Лига. Двубоят е в неделя, 18 февруари, от 17:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“, където „червените“ ще домакинстват заради започналия строеж на новата „Българска армия“.