Септември София допусна домакинско поражение на стадиона в столичния квартал „Драгалевци“ от Янтра Габрово с резултат 1:2 в дербито от 23-ия кръг на родната Втора лига. Велислав Василев откри за гостите още в петата, но Симеон Александров възстанови равенството в 24-ата минута. Айвън Ангелов даде нов аванс на гостите в 57-ата минута, а това се оказа и последното попадение в двубоя. "Ковачите" завършиха сблъсъка и с човек по-малко, след като капитанът Петър Казаков беше изгонен за два жълти картона в 78-ата минута, но това не оказа влияние на крайния резултат.

Снимки: Startphoto.bg
86 снимки

Срещата предложи страхотна битка на терена, като домакините от София трябва да съжаляват сериозно за изпуснатите точки, тъй като създадоха редица чисти положения, а и нямаха и късмет, защото на два пъти гредите ги спираха от попадение.

В крайна сметка обаче Янтра записа трета поредна победа след подновяването на шампионата и вече в общо десет мача няма поражение във Втора лига. Тимът на Велислав Вуцов събра 40 точки на петата позиция, но вече е само на една от третия Марек Дупница. Септември пък допусна четвърто поражение през сезона, но остава начело с 47 пункта, с два повече от втория Спартак Варна. В следващия кръг столичани гостуват на Черноморец Бургас, докато "ковачите" приемат Добруджа.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Гостите получиха ранен шанс да обстрелват вртата на Димитър Шейтанов от опасен свободен удар пред наказателното поле още в третата минута. С изпълнението се зае Даниел Младенов, който обаче стреля високо над вратата.

Само две минути по-късно Янтра откри резултата. Гостите се възползваха от грешка на домакините, след която Велислав Василев беше изведен зад защитата на Септември, напредна на скорост към наказателното поле и останал сам срещу Шейтанов не сбърка, пращайки топката под него по тревата - 0:1.

Последва натиск от домакините, които искаха бързо да изравнят. В десетата минута топката беше центрирана от свободен удар отдясно в наказателното поле на габровци, където настана разбъркване, а капитанът Асен Георгиев завърши с удар, но право в ръцете на стража Борис Груев.

Септември имаше добър шанс за попадение н 14-ата минута, когато Айкут Рамадан центрира от свободен удар точно отляво до наказателното поле, където Георги Динков засече с глава, но кълбото премина на сантиметри над напречната греда на гостите.

Снимки: Startphoto.bg
24 снимки

Пет минути по-късно се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на гостите, след като голмайсторът Велислав Василев получи контузия и бе заменен от Лъчезар Йорданов.

Столичани пропуснаха нова страхотна възможност да изравнят резултата в 20-ата минута. Тогава Рамадан изведе по отличен начин Ивайло Михайлов отляво в наказателното поле, а вратарят Груев излезе да го пресрещне. Нападателят обаче пусна с левия крак топката покрай него, но те не пожела да влезе във вратата на гостите и премина много близо покрай лявата греда на Груев в аут.

Настойчивите действия на Септември обаче дадоха резултата и голът стана факт в 24-ата минута. Рамадан центрира отлично отляво към границата на вратарското поле, където Симеон Александров беше изпуснат и стреля с глава, но Груев отрази. Кълбото обаче се върна в краката на фланговия футболист, който от близка дистанция този път грешка нямаше - 1:1.

Сериозна грешка в защитата на Янтра замалко да доведе до втори гол в тяхната врата в 29-ата минута. Димитър Стоянов не върна топката по най-добрия начин за своя вратар Груев, който обаче беше притиснат от Ивайло Михайлов. Нападателят беше закачен леко от стража, кълбото остана на място, а Борислав Маринов опита да завърши от малък ъгъл в опразнената врата, но не успя да уцели очертанията ѝ. Домакините останаха с претенции за дузпа, но сигнал от главния съдия Мариян Гребенчарски не последва.

Положенията пред вратата на гостите се трупаха една и след друга и секунди по-късно капитанът на домакините Асен Георгиев засече с глава центриране от корнер, но ударът му премина покрай дясната греда на Груев.

Поредният пропуск за Септември дойде в 37-ата минута, когато Асен Георгиев реши да стреля директно от пряк свободен удар на добра позиция в наказателното поле. Защитникът завъртя отлично топката над стената, но тя се отби от напречната греда, след което Ивайло Михайлов не успя да се ориентира по най-бързия начин при добавката и прати кълбото над вратата в аут.

Три минути пречи почивката Михайлов получи отдясно в наказателното поле на Янтра и върна топката за Маринов, който стреля ниско, но покрай лявата греда на Груев в аут.

На почивката наставникът на домакините Иван Гешев направи промяна, като пусна в игра Йоан Гаврилов на мястото на Кубрат Йонашчъ.

Седем минути след почивката Маринов стреля от пряк свободен удар фронтално срещу вратата, но над напречната греда на Груев.

Гостите от Габрово взеха нов аванс в резултата в 57-ата минута със страхотно попадение. Топката беше центрирана от свободен удар отдясно в наказателното поле, след което беше отбита от играч на Септември. Тя попадна в Петър Вуцов, който я предостави на Айвън Ангелов, а той с мощен удар с десния крак пред наказателното поле „препарира“ Шейтанов и кълбото се спря в долния му десен ъгъл за 1:2.

В следващите минути Янтра продължи по-често да седи в половината на своя опонент, като Даниел Младенов отправи два неточни изстрела, а слаб такъв на Петър Казаков попадна в ръцете на вратаря Шейтанов.

Двадесет минути преди края на редовното време „ковачите“ бяха на косъм от това сами да поднесат ново равенство за Септември. Рамадан получи отляво в наказателното поле, след което центрира по тревата, а там Валентин Цветанов в опита си да изчисти топката я насочи към собствената си врата, но Груев спаси. Последва ново неразбирателство между вратаря и Петър Вучов, топката не беше изчистена, а Борислав Маринов опита да нанесе удар с глава, но неуспешно. След това Вуцов успя да изчисти с глава, но последва центриране на Йордан Йорданов, което този път бе уловено от Груев.

В 78-ата минута "ковачите" останаха с човек по-малко на терена. Тогава капитанът Петър Казаков извърши нарушение срещу Мартин Стоянов и съдията му показа жълт картон, който бе втори за него и съответно бе изгонен с червен.

В 84-ата минута Септември беше много близо до ново изравняване на резултата. Мартин Стоянов се беше включил в атаката, като проби отляво, влезе в наказателното поле и центрира. Там Васил Василев отклони кълбото към собствената си врата, но то се отби от напречната греда на Груев. След това топката попадна в Митко Митков, който центрира обратно в наказателното поле, където Стоянов отправи красив изстрел със задна ножица с десния крак, но покрай лявата греда на гостите.

С изтичането на последната 90-ата минута Йордан Йорданов засече с глава центриране от корнер в наказателното поле на Янтра, но топката премина покрай лявия страничен стълб на Груев.

До края на двубоя Септември така и не успя да пробие Груев за втори път и трябваше да се примири със загубата, докато за Янтра това бе трети пореден успех след подновяването на Втора лига.

Снимки: LAP.bg
33 снимки


FT  | СЕПТЕМВРИ СОФИЯ – ЯНТРА ГАБРОВО  1:2

0:1 Велислав Василев 5'

1:1 Симеон Александров 24'

1:2 Айвън Ангелов 57'

Червен картон: Петър Казаков /к/ (Янтра Габрово) 78'

Втора лига, 23-и кръг

Главен съдия: Мариян Гребенчарски, град Самоков

Стадион: „Драгалевци“, град София


Стартови състави на двата отбора:

СЕПТЕМВРИ СОФИЯ (4-2-3-1): 12. Димитър Шейтанов – 7. Мартин Стоянов, 5. Асен Георгиев (к) ж.к., 15. Георги Динков, 8. Захари Атанасов - 13. Йордан Йорданов, 18. Кубрат Йонашчъ - 24. Борислав Маринов, 10. Айкут Рамадан, 17. Симеон Александров ⚽ - 11. Ивайло Михайлов

Резерви: 21. Ивайло Илиев (вр), 22. Страхиня Керкез, 3. Михаил Полендаков, 23. Йоан Гаврилов, 20. Николай Дросев, 19. Митко Митков, 14. Валентин Доцев, 25. Петър Миленов, 6. Преслав Георгиев

Старши треньор: Иван Гешев

ЯНТРА ГАБРОВО (4-4-2): 12. Борис Груев – 3. Димитър Стоянов, 4. Константин Иванов, 77. Петър Вуцов, 18. Валентин Цветанов - 20. Велислав Василев ⚽, 19. Ивайло Михайлов, 6. Петък Казаков (к), 10. Айвън Ангелов ⚽ - 9. Александър Петров ж.к., 11. Даниел Младенов

Резерви: 1. Християн Василев (вр), 21. Божидар Томовски, 99. Васил Василев, 16. Ивайло Енчев, 8. Кристиан Грозданов, 17. Лъчезар Йорданов, 22. Никола Ботев, 89. Мартин Ангелов

Старши треньор: Велислав Вуцов