Директорът в Септември София Кристиян Добрев бе повече от гневен след прекратяването на мача с Миньор Перник. Добрев призова да се смени формата на шампионата на пролет-есен, защото времето не позволява два месеца и половина да се играе добър футбол.

„Това решение трябваше да се вземе преди мача. Това са невъзможни условия за игра. Съдиите може би ги достраша да отложат с 24 часа изиграването на срещата. За пореден мач при нас е така. Първи кръг с Радомир на лед, второто домакинство на сняг, а сега на някакво подобие на терен. Крайно време е футболният съюз като се събират на Изпълком да променят формата на пролет-есен. Не може в хубавите месеци да не се играе футбол. Зимата вече така се промени в България, че март има сняг, другият ден 50 литра дъжд квадратен метър”, гневно коментира Добрев.

„Никой няма желание да промени формата на първенството и провеждането му. Ако се играе пролет-есен, ще са много повече позитивите, отколкото негативите. Дори за отборите в европейските турнири ще е по-добре, но никой не смее да вземе такова решение. Събират да се да махнат Коце Гергинов, защото им е неудобен и да сложат някой лакей, който им е удобен”.

„Прави се допитване до клубовете и се прави. Това ще е адекватно решение. Отборите, които са в челото и ЕКТ, направете сметка, че ако се играе в Европа с цикъл пролет-есен и сезонът ще е в разгара. Сега отпадат в първи кръг всичко с изключение на Лудогорец. Те имат дълбочина в състава и няма текучество на играчи. При всички други тепърва се опознават, трябва да играят важни мачове и виждаме какво се случва. Времето не позволява февруари, март, април да се играе футбол. Юни и юли почиваме ние, което няма логика. По наредба 45 минути от второто полувреме трябва да се играе след 24 часа. Като гледам как вали сега, теренът утре няма да е годен за игра. Оттам нататък делегат, съдия да взимат решенията”, продължи тирадата си Добрев.

„По всички правила на футбола това на Леонтиев е червен картон. Няма как вратар като последен в защитата да спира атака и да не бъде изгонен. Дано съдийският наблюдател му пише ниска оценка, да бъде наказан, защото влияе на резултата. Фаул, те са с 10 човека и играта продължава след пряк свободен удар. Това е тенденциозна грешка на съдията”, каза още Добрев.

„Не искам да гледаме съдийството. При нас проблемът е, че отборът ни е млад и искаме да играем на добри условия. Не на лед, сняг, кънки. Ако има условия, футболът ще се подобри. Виждаме, че с чужденци, гастарбайтери няма да стане. Футболът ни не копае дъното ни, а не знам какво”, завърши Кристиян Добрев.