Отборите на Добруджа и Септември София завършиха при 0:0 в мач от 31-ия кръг на Втора лига. Равенството не бе желаният резултат и за двата тима.

Столичани не успяха да се възползват от загубата на Спартак Варна вчера и остават на четири точки от лидера. Добруджа пък можеше да се приближи само на точка от третия Марек в борбата за баража, но вместо това остават с 4 пункта зад тима от Дупница.


В 6-ата минута гостите изпълниха заучено корнер, при който топката бе пусната към Мартин Стоянов. Той шутира по земя, но неточно.

Две минути след това Септември имаше сериозни претенции за дузпа, след като Ивайло Михайлов бе потърсен с центриране в пеналтерията, но беше задържан от защитник на Добруджа и се стовари на тревата. Валентин Железов остави играта да продължи.

В 15-ата минута дойде и най-доброто положение за Добруджа до момента. Преслав Йорданов получи в наказателното и успя да финтира един защитник, след това обаче стреля по земя право в ръцете на Димитър Шейтанов.

Пет минути по-късно Йордан Йорданов опита късмета си с шут от дистанция, който обаче прелетя встрани от целта.

В 42-ата минута Калин Георгиев стреля от далеч, топката рикошира, но по никакъв начин не затрудни стража на гостите. Домакините изпълниха няколко поредни корнера, а при последния Здравко Серафимов стреля към вратата на Септември, а Димитър Шейтанов блесна с чудесна намеса.

Пет минути след подновяването на играта Ивайло Михайлов бе изведен сам срещу Георги Аргилашки, който реагира бързо и успя да избие топката от краката на Михайлов. Последва добра възможност и за домакините, след като влезлия на полувремето Ангел Ангелов беше намерен с дълъг пас. Той се справи с излезлия напред Шейтанов, но след това не успя да завърши от трудна позиция. 

В 54-ата минута Димитър Шейтанов изби удар с глава от горния си ляв ъгъл, след което се стовари върху мрежата на вратата, което доведе и до нейното скъсване. Все пак проблемът бе оправен бързо и играта подновена.

В 63-ата минута Андриан Димитров получи, нагласи си топката на десния крак и шутира. Изпълнението му обаче не затрудни стража на Септември, който улови.

Осем минути след това Добруджа изпълни пореден корнер, при който се стигна до разбъркване, а на два пъти удари на домакините бяха блокирани. Ивайло Климентов бе единият, който шутира от въздуха, а след това топката стигна и до Андриан Димитров, но и той не успя да се разпише.

В 86-ата минута Виктор Очаи стреля от разстояние, а след коварен рикошет ударът му се превърна в опасен. Все пак топката мина встрани от вратата на Аргилашки.

Добруджа бе близо до гола и в продълженията на срещата. Здравко Серафимов стигна до центриране и насочи топката към вратата на гостите. Кълбото обаче мина опасно близо до левия страничен стълб.

FT / Добруджа - Септември 0:0

Съставите на двата отбора:

Добруджа: 1 Георги Аргилашки, 14 Стилян Николов, 3 Димитър Пиргов, 28 Здравко Серафимов, 15 Шериф Осман, 19 Ивайло Климентов, 17 Раел Лолала, 8 Милен Гамаков, 9 Преслав Йорданов, 21 Калин Георгиев, 31 Андриан Димитров

Септември: 21 Димитър Шейтанов, 13 Йордан Йорданов, 24 Борислав Маринов, 6 Виктор Очаи, 15 Георги Динков, 14 Жан Пиер Да Силва, 11 Ивайло Михайлов, 4 Иван Арсов, 7 Мартин Стоянов, 22 Страхиня Керкез, 8 Захари Атанасов