Янтра Габрово победи Септември София с 1:0 в мач от 12-ия кръг на Втора лига. Домакините стигнаха до успеха с гол на Георги Недков в заключителните минути на първото полувреме. Двата отбора завърших в намален състав след червения картон на Олджай Алиев.

Двата тима изиграха равностойна първа част, в която домакините успяха да се възползват в края ѝ и да открият резултата. Тони Иванов проби, след което центрира в наказателното поле, а Георги Недков реализира отблизо във вратата на Иван Василев.

През второто полувреме гостите се активизираха, но добра възможност бе пропусната от Александър Тодоров. От своя страна Ивайло Иванов не успя да удвои преднината на домакините.

В заключителните минути на двубоя влезлият като резерва преди секунди Олджй Алиев си изкара директен червен картон за грубо нарушение срещу противник. Гостите от София обаче не успяха да се възползват от ситуацията. Секунди преди края на срещата и те останаха с човек по-малко. Гаврилов се прибра по-рано в съблекалнята от останалите заради втори жълт картон.

С постигнатия важен успех Янтра остава на 18-ата позиция с девет точки, като е само на две от излизане от опасната зона, докато Септември София е шести с 22.