Спортният директор на Септември София – Кристиян Добрев, говори пред журналисти след поражението на тима му от Янтра във Втора лига. Добрев имаше претенции към реферирането на двубоя и каза някои любопитни неща пред представителите на медиите.

„По време на мач е нормално да има спорове. Не знам защо там е акцентът. Мисля за нивото на Б група се получи хубав двубой, надиграхме Янтра. Незнайно защо вторият им гол ни прекърши и се подведохме по емоцията. Не играхме футбол, почнахме да центрираме, а нямаме добри хора за игра с глава. Искам да фокусирам вашето внимание върху два ключови момента. При първия гол на Янтра има 1000%-ов фал в наша полза. Техният ляв защитник дърпа Сами за фланелката. Ситуацията за дузпата е без коментар. При всеки правилник не се дава авантаж. Не разбрах защо съдията даде дузпа. Ако това според него не е, то той не е съдия. Ще пуснем жалба, ще го накажат 3-4 мача и какво? Трябва да си заровим главите в земята като щрауси. Така беше и в Ловеч, скандална дузпа там. Ние сме свикнали, винаги сме от наведената страна. Трябва да сме явно простаци, чобани. Да се държим като противниците и съдиите да са респектирани. Не искаме така, искаме да свирят по правилата. Първият техен гол 1000%-ов фал и ситуацията за дузпата е кристална. Борбата продължава, надявам се да извлечем поуките. Подведохме се по емоция ли... Нашите момчета трябва да играят футбол“, каза Добрев.

Снимки: Startphoto.bg
86 снимки

„Вие идвате често и на нас ни направи добро впечатление публиката. Аз съм убеден и не искам да давам сравнение с други стадиони, но не виждам нашият стадион с какво не отговаря. Не е най-хубавият, но им други по-лоши, които взимат лицензи. Надявам се да успеем да се класираме по спортен път в елита. По пътя ще има трудности, ще ни режат съдии, но ще бъде добре нашият отбор да бъде в Първа лига“, заяви Добрев.