Столичният Септември спечели с 2:0 гостуването на Спортист Своге и продължава да държи здраво първото място в класирането на Втора лига. 
 
Резултатът бе открит още в седмата минута, след като юношеският национал Борислав Маринов бе изведен сам в наказателното поле и с хубав удар с левия крак изпрати топката в далечния на ъгъл на вратата на Иван Гошев.
 
Играчите на Георги Чиликов опитаха да застрашат вратата на Димитър Шейтанов с няколко обещаващи атаки, но не успяха да създадат добро чисто голово положение.
 
В 38-ата минута ветеранът Мартин Тошев получи топката в наказателното поле и за втори път я прати в мрежата на домакините – 0:2.
 
В началото на втората част Спортист натисна, но не успя да създаде голови положения. В 58-ата минута пред Симеон Александров се откри добра възможност, но Гошев спаси. Колегата му на отсрещната врата Димитър Шейтанов пък отради удар от дистанция на Радослав Живков 20 минути по-късно.
 
В последната минута гостите пропуснаха да вкарат трети гол от пряк свободен удар, но Мартин Стоянов шутира в аут.
 
Септември е начело в класирането с 47 точки, Спартак Варна е втори с 42, а една по-малко има третият Марек. Спортист Своге е на 15-а позиция с 23.