Монтана победи Бдин във Видин с 3:2 в регионално дерби от 28-ия кръг на Втора лига. Александър Аспарухов изведе гостите напред в 14-ата минута, но малко след това Александър Соколов изравни. В 24-ата минута Монтана отново поведе чрез Илия Русинов. В 80-ата минута Стивън Кирилов вкара трети гол за отбора на Николай Митов. Крайният резултат оформи Иван Аврамов от дузпа в 86-ата минута. 

С успеха Монтана събра 50 точки и излезе на трето място, докато Бдин е последен с 18 точки. 

Марек загуби третата си позиция, след като завърши 1:1 у дома с Дунав Русе. Милен Иванов изведе домакините напред в резултата в 13-ата минута, но в последната от редовното време Симеон Вешев оформи крайния резултат. 

Дупничани също са 50 точки, но отстъпват на Монтана в преките мачове, поради което вече са четвърти. "Драконите" са 11-и с 36 точки. 

Черноморец Бургас спечели важна победа с 2:0 у дома над Черноморец Балчик в морско дерби. Головете на "Лазур" паднаха през първото полувреме. Павел Жабов откри в 27-ата минута, а Живко Петков подпечата успеха на "акулите" с втори гол в 42-ата минута. 

С победата възпитаниците на Ангел Стойков събраха 33 точки и заемат 13-о място, докато отборът от Балчик е предпоследен с 24 пунтка. 

Беласица се завърна на победния път, след като надви с 2:0 у дома Струмска слава. Мартин Русков реализира още в 4-ата минута първия гол в срещата, а десет минути преди края на първата част Аксел Таонса оформи крайния резултат. 

"Комитите" са 14-и във временното класиране с 31 точки, а радомирци са седми с 41 точки. 

Спортист Своге постигна важна победа с 1:0 над дублиращия отбор на Лудогорец. Единственият гол в мача вкара Джонатан Нсонде в 33-ата минута. "Шоколадите" са 15-и с 30 точки, докато разградчани са в средата на класирането с 38 точки. 

Янтра допусна обрат и загуби с 1:2 у дома от Литекс. Велислав Василев даде аванс на габровци в 53-ата минута, но "оранжевите" стигнаха до обрат с попадения на Илиян Капитанов (75) и Кингсли Бучи (83). 

"Ковачите" остават шести с 43 точки, но намалиха шансовете си за промоция до минимум. Литекс е 12-и с 35 точки.