Ръководството на Септември София излезе с остра позиция и много въпроси към БФС след решението за преждевременно прекратяване на сезона във Втора професионална футболна лига. Директорът на клуба Кристиян Добрев коментира темата за "БНР". Ето какво каза бившият футболист:

"Тук нямаше никакъв феърплей. Случващото се е в тотален ущърб на футбола. Нали всичко трябва да е честно, а такова нещо нямаше. Трудът на всички в клуба отива на вятъра. Защо се прекратява първенството на Втора лига, а това на efbet Лига се играе? Каква е логиката", започна той.

"В началото на сезона всеки отбор се подписва, че ще играе по създадените правила. А сега тези правила не се спазват". 

"Президентът на клуба дава пари една година, за да се случи нещо и Септември да играе в елита. Цяла година се плаща заплати. Дайте шанс на тези футболисти да покажат колко могат. Да, ЦСКА 1948 ни победи есента с 5:0, но сега имаше втори мач на нашия стадион, а и ние сме с мач по-малко". 

"Какво щеше да стане? Може би да сме малко преди ЦСКА 1948. Сега ще играем бараж след два месеца точно. Срещу отбор, който е бил в игрови ритъм, а ние ще сме обречени. Няма с кой да играем контроли", каза Кристиян Добрев.