По-рано днес Септември София официално продаде юношата на клуба Мартин Стойчев на вицешампиона ЦСКА. Сега от клуба излязоха с подробности около трансфера на младия краен защитник.

Ръководствата на двата отбора са постигнали днес договорка за трансфера на Стойчев, като освен солидна трансферна сума, септемврийци запазват и бъдещ процент при следваща продажба.

„Мартин Стойчев е роден на 17 октомври 2003 година, част от академията на Септември от 12-годишна възраст. Минава през всички юношески гарнитури на клуба, като неговите попадения и игра в защита носят заслуга както за спечелването на елитната юношеска група до 17 години, така и за разгромната победа на финала за старша възраст срещу ЦСКА София, след която столичани постигнаха историческото си класиране в младежката шампионска лига и преминаването във втори предварителен кръг. Пронизва мрежата както на Академия Футболит (Албания), така и шотландският Рейнджърс.

Стойчев изиграва 45 мача в професионалният футбол със "септемврийци" , като е бил част от юношеският национален отбор до 19 години, а понастоящем и от младежкият национален отбор.

Мартин Стойчев е поредният млад български футболист, израстнал в академията на Септември, който поема своя нов професионален път на по - високо ниво! Пожелаваме му да бъде здрав и да постига нови висини и успехи!“, написаха още от Септември.