Огромната част от европейските футболни шампионати приключиха сезона си, но за българските фенове все още има осигурени емоции. След като научихме името и на последния роден участник в Лига Европа, сега настъпва развръзката и при битката за място в елита догодина. 

Тази вечер от 18:30 часа започва първият бараж между 12-ия в Първа лига Септември София и третия от Втора лига Арда. Битката ще е на стадион "Локомотив" в Пловдив, а можете да я гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG. 

Мястото на провеждане на двубоя е на почти равно разстояние от градовете на двата тима. Но горещата подкрепа по трибуните ще е за Арда, тъй като се очаква от Кърджали да се изсипят над 2500 души и да викат мощно за тима си. 

"Септемврийци" имат и повече проблеми около състава си, което прави задачата им още по-трудна. Александър Башлиев, Стилиян Николов и Преслав Йорданов пропускат срещата заради проблеми с контузии, но наставникът Мариян Христов има достатъчно варианти за реакция. 

При Арда пък всичко е цветя и рози. Освен на гореща подкрепа, наставникът Стамен Белчев ще се радва и на факта, че няма контузени и наказани в отбора си. Това му развързва ръцете да използва възможно най-добрата единадесеторка. 

Историческият залог за тима от Кърджали е първото в историята му участие в елита. Областният град от Югоизточна България е един от малкото такива центрове у нас, който никога не е имал своя представител във футболния ни елит и край на тази поредица може да се сложи именно днес, което прави залога за Арда изключително огромен.