Във връзка с получилата широк медиен отзвук жалба на ПФК Септември АД срещу решението на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз да прекрати футболното първенство във Втора професионална лига и да обяви текущото класиране след 22-и кръг за крайно за сезон 2019/2020, БФС държи да информира футболната общественост за правния развой на казуса:

С определение 4035/04.06.2020 г. на 33 състав на Административния съд - София град производството по делото е прекратено, тъй като съдът не приема доводите на пълномощниците на ПФК Септември АД адв. Радостин Василев и адв. Васил Райчев за отмяна на решението на ИК.

В допълнение АССГ оставя без разглеждане искането за спиране на предварителното изпълнение на решението на Изпълнителния комитет.
Българският футболен съюз държи да подчертае, че жалбата от ПФК Септември АД до АССГ е подадена в нарушение на административнопроцесуалния кодекс, съгласно който същата се подава чрез органа, издал оспорвания акт. Остава въпросът дали това процесуално нарушение е следствие на непознаване на закона или е просто пореден неуспешен опит за дестабилизиране на БФС и българския футбол на принципа "да разлаем кучетата".