Стартът на новият нападател на Септември Кристофър Мандиангу с фланелката на тима в Първа лига беше повече от убедителен, а историята на офанзивния футболист е интересна. Роден в Киншаса, столица на днешната Демократична Република Конго, но и с англоски корени, съдбата отвежда Мандиангу и семейството му в Германия, а по- късно той става част от юношеските формации на бундестима, за да се стигне и до трансфера му в родния елит. Оказва се, че Мандиангу има и добри познанства у нас.

"Знам малко за България, защото имам добър приятел от тук- Валери Домовчийски, с него играхме заедно в Германия. Той ми каза, че първенството тук е добро за млади футболисти, които искат да се развиват. Естествено бях чувал и за големите отбори- Лудогорец, ЦСКА и Левски, защото те участват в европейските турнири. България е имала големи футболисти и в миналото, както и легенди като Красимир Балъков, който е добре познат в Германия", започна Мандиангу пред DIEMA SPORT.

Въпреки, че е само на 27 години, България е осмата държава, в която Мандиангу ще играе, а част от дестинации са Германия, Холандия, Австрия и Финландия. Септември пък ще е 12тия му отбор, след като нападателят изкара успешно пробен период и бе одобрен от Христо Арангелов, за да пристигне със свободен трансфер от втородивизионния финландския Яро.

За съм тук за да бележа голове и да печеля мачове. Това е професията на футболиста. Знам, че съм добър играч, но искам да се развивам, да ставам все по- добър с всяка изминала тренировка и с всеки изминал ден. Това е целта ми, знам, че съм добър футболист, искам да бележа голове, гладен съм за още", допълни новият футболист на Септември.

"Немалка роля за по- бързата адаптация на Мандиангу има и Мариян Христов. Той е легенда, той е първият българин печелил шампионска титла в Германия. Той ми помага откакто съм тук, когато не разбирам нещо, винаги ми съдейства. Приятно е когато, някой като него ти помага със съвети, той вече е бил на голямата сцена", завърши футболистът на Септември.