Българските национали Спас Делев и Доминик Янков играха като титуляри, а дубълът на Лудогорец завърши наравно 0:0 при гостуването си на лидера в класирането на Втора професионална футболна лига Септември София.

Янков бе заменен в 88-та минута, а Делев игра цял мач и в последните секунди изведе съотборника си Петър Георгиев сам срещу Димитър Шейтанов. Вратарят на столичани отрази удара на нападателя на "орлите" и мачът завърши  без голове.

Септември също създаде две положения в края на мача, но стражът на гостите Пламен Пепеляшев отрази удари с глава на Самб Бадара и Йоан Гаврилов.

Софиянци са лидери в класирането с 38 точки, с пет повече от Спартак Варна, който завърши 2:2 със Спортист Своге през уикенда. Лудогорец-2 е 13-и с 22 точки от 19 кръга.

Бдин (Видин) пък записа едва четвъртата си победа в шампионата, след като се наложи с 1:0 над гостуващия Черноморец Бургас. Единственото попадение за домакините, което е и едва осмо за отбора в 18 мача, вкара Цветомир Тодоров в 28-та минута.

Така Бдин се отлепи от дъното и вече е предпоследен с точка над Черноморец Балчик. Бургазлии са 12-и с две точки пред дубъла на Лудогорец.