Жан-Пиер да Силва спаси Септември София от поражение в 30-ия кръг на Втора лига и донесе точкатана тима си при тежката визита на Марек Дупница. Нападателят на столичани се разписа в добавеното време на срещата и изравни резултата, след като през първото полувреме Любомир Костов поведе домакините, които по всичко личеше, че ще вземат крайния успех на „Бончук“, но не успяха. Това пък беше четвърти дебют на Николай Митов начело на Септември, след като преди броени дни наставникът отново застана начело на софиянци.

По този начин двата тима запазиха местата си във временното класиране, като Септември е с 58 точки на второто място, докато Марек е трети с 54 пункта. Лидерът Спартак Варна е с 60, но „соколите“ са и с мач пасив и битката за влизане в елита на българския футбол ще бъде изключителна в оставащите четири кръга.


КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ЛИГА

Още във втората минута тимът от Дупница можеше да открие резултата, Любомир Костов се оказа на стрелкова позиция, след като той подаде преди това към Николай Ганчев. Той върна към №99, чийто шут беше отразен от Димитър Шейтанов. Септември отговори на предизвикателството и в шестата минута Жан-Пиер да Силва беше изведен в наказателното на Марек. Тъмнокожият нападател стреля, но доста слабо, след което Пламен Младенов улови. 

В 13-ата минута от двубоя станахме свидетели на изключително спорна ситуация. Мартин Стоянов изпревари Христо Каракански при нападение на столичани. Бранителят на Марек се хвърли на шпагат, но от повторенията се видя, че защитникът на домакините не игра с топката, но реферът Арсов отсъди симулация на Стоянов.

От началото на срещата Марек беше по-дейният отбор и след четвърт час тимът поведе в резултата. Любомир Костов се разписа, след като при корнер отбраната на Септември не се справи добре и след две центрирания, то №99 на Марек завърши елегантно от вратарското поле и поведе дупничани напред - 1:0.

Четири след това Мартин Тошев беше намерен с фантастично центриране отляво и стреля с глава от няколко метра, но прати топката встрани от вратата, пазена от Младенов. В 33-ата минута Марек можеше да покачи своя актив, след като Николай Ганчев достави центриране в наказателното поле на Септември. Димитър Шейтанов увисна, но Боян Стойнев с глава не уцели опразнената врата на столичани. Малко след това Башлиев се понесе по десния фланг и шутира от много малък ъгъл, но неуспешно.

Второто полувреме първо видя изключителен шанс за изравнителен гол за гостите. Виктор Очаи пласира отляво пас към Иван Арсов към далечната греда, но бранителят на септемврийци не намери очертанията на вратата с глава. Последваха спокойни минути на терена в Дупница, а в добавеното време Жан-Пиер да Силва реализира изравнителен гол в срещата.

Тъмнокожият нападател овладя топката в наказателното поле на Марек между двама бранители и с кинжален изстрел матира Пламен Младенов за 1:1.

FT / МАРЕК - СЕПТЕМВРИ СОФИЯ 1:1

1:0 Костов 15', 1:1 Да Силва 90+"

Рефер: Стоян Арсов (София)

Стадион: "Бончук" (Дупница)

Марек: 12 Пламен Младенов - ВРАТАР 32 Александър Башлиев 35 Мартин Кавдански 5 Боян Стойнев 44 Христо Каймакански 77 Милен Иванов 14 Александър Близнаков - КАПИТАН 19 Християн Джаджаров 13 Веселин Любомиров 10 Николай Ганчев 99 Любомир Костов

Треньор: Танчо Калпаков

Септември София: 21 Димитър Шейтанов - ВРАТАР 4 Иван Арсов 7 Мартин Стоянов 18 Кубрат Йонашчъ 15 Георги Динков 6 Виктор Очаи 10 Айкут Рамадан 24 Борислав Маринов 19 Митко Митков 14 Жан Пиер Да Силва 9 Мартин Тошев - КАПИТАН

Треньор: Николай Митов